A TÉRRENDEZÉS MŰVÉSZETE NAGYKŐRÖS BELVÁROSÁBAN

2016. július 05. 10:57 - Lelkiegyensuly

Ugye, mindannyian hallottunk az ősi térrendezésről? Ha úgy mondom Feng Shui, ismerős?

Igen, ez kínai felfogás és módszer, amit ha jól használunk, fantasztikusan működik. Természetesen ez is, mint minden „elbúlváriasodott” nálunk is, mert nem arról van szó, hogy hová állítsuk a mandarin kacsapárt a lakásunkban vagy mekkora Buddha szobrot vásároljunk, majd ezeket a tárgyakat szépen elrendezzük a lakásunkban –mindegy, hogy nem illik oda, vagy nem tudunk azonosulni a mondanivalójával – és várjuk a csodát, a szerencsét, pénzt, szerelmet, egészséget…és késik. Akkor most egy újabb hóbort áldozataivá váltunk?

Minden működik, ha jól használjuk, nem visszük túlzásba, és ha energiákról van szó figyelünk arra is, hogy milyen érzést vált ki belőlünk, amikor alkalmazzuk az adott módszert.

 Harmónia a Föld szeleivel és vizeivel, valamint az ember belső energiáinak az összehangolása a Földből származó, erőt adó, feltöltő energiával.

 Ugye, így már jól hangzik?

Ez az igazi Feng Shui, ami éljünk bárhol is ezen a gyönyörű bolygón, hat ránk, vallástól, neveltetéstől, hagyományoktól függetlenül, akár tudomásunk van róla, akár nincs.

 Mivel a kínai gyógyászat egyes ágaival is dolgozom ( fülakupunktúra, meridián gyógyászat), így tanulmányaim során van szerencsém, neves külföldi szakemberek óráit is hallgatni a térrendezés művészetéről.

Városunk szíve az elmúlt években kivirágzott.

Amikor végig sétáltam a központon,  örömmel fedeztem fel azokat az ősi eszközöket, amelyek a pozitív energiákat erősítik, és adják a gyógyító energiát és feltöltődést minden embernek, aki nyitott rá.

 Melyek ezek az ősi eszközök?

Rendezett útvonal, tágas terek, letisztult formák. A hangulatos pihenőhelyek nem csak bennünket késztetnek arra, hogy megálljunk és megpihenjünk, hanem a pozitív energiákat is. A szökőkutaknál a víz áramlásával folyamatosan biztosítva van az energia tisztítása és áramlása.

 Mivel ezek a parkok, szökőkutak üzletekkel vannak körülvéve, ezekben az üzletekben is elindul az energia áramlása, ami ebben az esetben a vásárló és a pénz beáramlásáról is szól. Lényeges, hogy a külső pozitív energia az üzletekben is a pozitív energiát mozgassa meg. Ennek titka a minőségi szolgáltatás, ami arról szól, hogy az Ügyfél/Vásárló hangulatos környezetből hangulatos környezetbe lép és minőségi kiszolgálásban részesül és ő is megadja a kellő tiszteletet az éppen igénybe vett szolgáltatásnak.

Amit adok, azt kapom vissza. Ez is az energiaáramlás része.

  Az ilyen szép környezet csalogat arra, hogy benne sétálgassunk, részese legyünk.

A központi rész szélén kialakított parkolók remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy megszabaduljunk járművünktől és gyalogosan tegyük meg azt a pár métert.

 Kedves üzlettulajdonosok, eszükbe jutott, hogy így megnő a potenciális vásárlók köre?Minél többször sétálnak el az Ön kirakata előtt, annál nagyobb az esély, hogyha vonzóvá tette a kínálatot, egyre többen térnek be Önhöz.

 Kedves Vásárlók, ugye milyen sok időt spórolhatunk, ha minden számunkra szükséges dolgot a saját városunkban vásárolhatunk meg? Nem beszélve arról, hogy ezzel a saját városunkat erősítjük. Több idő marad önmagunkra, több idő marad a családunkra.

Ez is a pozitív energia része.

Azt is tudnunk kell, hogy a pozitív energiaáramlás működik, meg kell tanulni azt használni.

Egyre inkább várossá kezdünk kinézni külsőleg.

Engedjük meg, hogy a változás belsőleg is elinduljon, ehhez mindenkire szükség van…Önre is. 

Ehhez összefogásra van szükség. Amikor finom tésztát készítünk, az elemeket összegyúrjuk, nem pedig szétmorzsoljuk.

Igen, a régi csorba, törött, nem működő dolgokat ki kell dobni (lásd tavaszi nagytakarítás).

Ne ragaszkodjunk hozzá foggal-körömmel, kiszolgálták az idejüket.

Ez a gondolkodásmódra is érvényes.

Egyre inkább várossá alakulunk, használjuk és gondozzuk a Városunkat, Városi Emberhez méltóan.

Kívánok ehhez sok sikert, mindannyiunknak!

F. Deákné Balla Adrienn

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ballaadrienn.blog.hu/api/trackback/id/tr418867780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.